Diseminacija

Школа "Бранко Радичевић", Нови Сад, Србија
Школа "Бранко Радичевић", Нови Сад, Србија

Током септембра ученици школе „Бранко Радичевић“ (Нови Сад, Србија) посетили су Сајам екологије. Учествовали су у еколошким радионицама где су сортирали и компримовали амбалажни отпад. Учествовали су на полигону за спретност и играли игру у којој су користили своје знање из математике.

Сви ученици су имали мајице са логом РИМАС-а и на тај начин промовисали пројекат.

Они су уживо интервјуисани од стране водитеља у програму локалне телевизије.

Ово је link за више информација.

Qries
19. међународна конференција из области практичне науке
19. међународна конференција из области практичне науке

Од 25. до 29. јула 2022. године сарађивали смо на 19. међународној практичној научној конференцији, коју је организовао Универзитет у Бургосу. Циљ Конференције је био да промовише пријатељску и широку размену искустава о добрим праксама, наставним плановима и програмима и питањима политике, друштвеним факторима и учењу науке и другим питањима везаним за научно образовање и његов развој.

Наши партнери из Цолегио Вирген де ла Роса и са Педагошког факултета Универзитета у Бургосу представили су пројекат РИМАС „Спремни за иновације – Маths&Sports 4 all“.

 

 

Ово је link за више информација.

Qries
La profesora Vanesa Baños, de la Universidad de Burgos, en el "I Congreso Internacional de experiencias educativas STEAM".
Пројекат Еразмус+ РИМАС на конференцији „Први међународни конгрес СТЕАМ образовних искустава”.

Пројекат Еразмус+ РИМАС на конференцији „Први међународни конгрес СТЕАМ образовних искустава”.
Професори Ванеса Бањос, са Универзитета у Бургосу, и Андрес Гонзалес, из школе Вирхен де ла Роса, учествовали су на „Првом међународном конгресу СТЕАМ образовних искустава“.


СТЕМ искуства овог пројекта комбинују способности ученика на предмету физичко васпитање да уче математику. Приказани резултати показују да нова методологија коју су развили партнери унапређује став и учење ученика како на предмету математика тако и на физичком васпитању.

Qries
Book "Hands-on Science" and Rimas' contribution in it
Књига "Практична наука" и Римасов допринос у њој

Наш Римас пројекат је сарађивао на 19. међународној практичној научној конференцији, коју је организовао Универзитет у Бургосу.

Ово јe link до књиге "Практична наука"

Преиспитивање СТЕАМ образовања у временима неизвесности.“ В. Банос-Мартинез, А. А. Лопез Гаљего и А. Гонзалез Санта Олала, партнери са Универзитета у Бургосу и Колехио Вирхен де ла Роса, написали су поглавље „Спремни за иновације – Математика и спорт (РИМАС4алл) ". (ПДФ. стране 181-187).

Qries
чланак: „Анализа рада математичких садржаја из области физичког васпитања у основном васпитању и образовању“

Чланак на тему РИМАС-а који је објавио часопис „Изазови: нове тенденције, физичко васпитање и рекреација“, а развили су га партнери Универзитета у Бургосу.

Чланак има за циљ да процени мотивацију, потешкоће и учење укључених у интердисциплинарни рад математике и физичког васпитања. За то се спроводи интервенција на часовима физичког васпитања, где се кроз одбојкашки спорт изучавају различити садржаји из области математике. Анализом резултата утврђено је да су ученици показали велику мотивацију за рад и усвајање предложеног учења, не наилазећи на значајније потешкоће током интервенције. Закључује се да је физичко васпитање ваљано и мотивационо средство за рад на математичким садржајима.

Ово је link за приступ целом чланку.

Qries
Implementation of the didactic units developed.
Имплементација разрађених дидактичких јединица

Након имплементације дидактичких јединица разрађених за пројекат, неки наставници су интервјуисани како би изнели своја размишљања у школском телевизијском програму „Колехио Вирхен Де Ла Роса“ у Бургосу.

Qries
School television program - 1st Transnational Meeting.
Школски телевизијски програм - Први транснационални састанак

Током 1. транснационалног скупа одржаног у Новом Саду, РИМАС тим је учествовао у школском телевизијском програму „Колехио Вирхен Де Ла Роса“ у Бургосу, где је представљен наш пројекат и одговорили су на неколико питања ученика који су презентовали часопис.

 

Qries
Професор Ванеса Банос, са Универзитета у Бургосу, на „И међународном конгресу СТЕМ образовних искустава“.

Пројекат Еразмус+ РИМАС на „Првом међународном конгресу СТЕМ образовних искустава“.
Професори Ванеса Бањос, са Универзитета у Бургосу, и Андрес Гонзалес, из школе Вирген де ла Роса, учествовали су на „Првом међународном конгресу СТЕМ образовних искустава“.


СТЕМ искуства овог пројекта комбинују способности ученика у предмету физичко васпитање да уче математику. Представљени резултати потврђују да нова методологија коју су развили партнери унапређује став и учење ученика како на предмету математика тако и на физичком васпитању.

Qries
Математика и физичко васпитање за све.
Multiplier Event - РИМАС пројекат

30. и 31. маја 2023. године одржаће се Multiplier Event Еразмус+ РИМАС пројекта. Његов главни циљ је ширење резултата добијених у њему.

Пројекат РИМАС је Еразмус+ пројекат, финансиран од стране Европске уније, чији је циљ био имплементација иновативних пракси за промоцију интегрисаних иницијатива физичког васпитања и математике, посебно усмерених на смањење јаза између дечака и девојчица. Циљ је да се промовише сарадња између професионалаца из обе области знања како би се развили токови рада фокусирани на специфичне захтеве данашњег друштва и који се могу применити током курсева основног образовања.

ПРОГРАМ:

уторак, 30. мај 2023.

16:00-17:00 Разговор: Интегрисано образовање: садашњост и будућност (Jairo Ortiz Revilla).

17:00-18:00 Презентација резултата пројекта РИМАС.

18:00-19:00 Разговор: Математика и физичко васпитање у актуелном наставном плану и програму (Andrés González Santa Olalla and Sara Fernández Pérez).

19:00-20:00 Разговор: Посвећеност образовању за активно грађанство (Miguel Corbí Santamaría).

 

среда, 31. мај 2023:

16:00-20:00 Вежбање и осмишљавање образовних предлога из области физичког васпитања и математике (Vanesa Baños Martínez, Sara Fernández Pérez, Andrés González Santa Olalla, Miguel Corbí Santamaría).

Приступите свим информацијама у наставку link.

Qries
Римас учествује на 19. међународној конференцији Практична наука

Наш пројекат Римас биће сарадник на 19. међународној практичној научној конференцији, коју организује Универзитет у Бургосу.

Конференција HSCI' 2022 „Поновно разматрање STEAM образовања у доба неизвесности“ обухвата васпитаче од раног детињства до образовања одраслих.

Ово је link  до вести од наших партнера са Универзитета у Бургосу.

http://hsci.info/hsci2022/sponsors

Image removed.

Qries